Naar kinder- en jeugdboekenhandel I*Boeks.

12 04 2010

Na de zwemles brachten we een bezoek aan de kinder- en jeugdboekenhandel I*Boeks in Ledeberg. De vriendelijke mevrouw toonde ons eerst verschillende soorten boekjes : stoffen boekjes voor baby’s, kartonboekjes voor peuters, pop-up-boeken, weetboeken over dieren en andere, … Geschikte literatuur voor het tweedeklassertjes kwam ook aan bod. We zagen boeken van Astrid Lindgren, Marc De Bel, Paul Van Loon, … Daarna heb ik een stukje voorgelezen. Toen mochten de kinderen ook heerlijk rondneuzen in de boeken.
We herkenden ook het kraanwagentje van Pluk (uit Pluk van de Petteflet – Annie M.G. Schmidt). De laatste weken luisterden we in de klas naar een fantastisch hoorspel gemaakt naar dit gekende verhaal. Ik lees momenteel ook voor uit het boek ‘Meester Kikker’ van Paul Van Loon waar de kinderen heel enthousiast over zijn.

Vodpod videos no longer available.

Op vrijdag en zaterdag 23 en 24 april organiseert de ouderraad van onze school een boekenbeurs in de eetzaal / lokaaltje techniek. Ouders zullen daar ten voordele van de school degelijke kinder- en jeugdboeken kunnen kopen. Er worden ook voorleessessies ingericht. Dit gebeurt in samenwerking met I*Boeks. De kinderen kregen voor de vakantie hiervoor een uitnodiging mee (met tekenwedstrijd). Iedereen van harte welkom!

De weg terug naar school legden we te voet af. Dit werd een leerwandeling als onderdeel van ons nieuw WO-thema ‘veilig op stap’. Daarin komt aan bod : een aantal afspraken in het verkeer, zich veilig gedragen als voetganger (waar hoort een voetganger thuis op de openbare weg / hoe ontwijk ik een hindernis / dragen van aangepaste kledij bij slechte zichtbaarheid), veilig in-en uitstappen in een auto, kennismaken met een aantal verkeersborden die vooral voor voetgangers van betekenis zijn, veilig oversteken, …

Advertenties

Acties

Information
%d bloggers liken dit: